Nieuwsoverzicht 2017

Wolf op Veluwe
20 oktober 2017

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolven in Nederland en Lupus Institut uit Duitsland bevestigd dat het om een wolf gaat. 

Eekhoorns druk met het aanleggen van voedselvoorraden
19 oktober 2017

Voor eekhoorns zijn de herfstmaanden erg druk. De dieren moeten naast de gebruikelijke activiteiten nu ook voedsel verzamelen om de winter door te komen. Eekhoorns houden namelijk geen winterslaap.

Dragen nieuwbouwkelders bij aan de bescherming van vleermuizen?
12 oktober 2017

Er worden sinds 1984 door heel Nederland specifiek voor overwinterende vleermuizen kelders gebouwd. Maar worden deze kelders ook daadwerkelijk door vleermuizen gebruikt?

Noord-Brabant beschermt kleine marters
12 oktober 2017

De kleine marterachtigen bunzing, hermelijn en wezel zijn in Noord-Brabant beschermd. De nu opgestelde praktische handreiking geeft aan hoe verstoring en het per ongeluk doden van dieren voorkomen kan worden. 

Nu in Zoogdier: Hoe verbeteren we de leefomgeving voor kleine marters?
5 oktober 2017

De algemene indruk is dat het niet goed gaat met de wezel, hermelijn en bunzing. Hoogstwaarschijnlijk komt dit hoofdzakelijk doordat hun leefomgeving achteruit gaat. Hoe is dit te verbeteren? 

Kijk op Exoten nummer 21 is verschenen
29 september 2017

De nieuwsbrief Kijk op Exoten is het communicatiemiddel dat alle projectpartners gezamenlijk inzetten om vrijwilligers en professionals in Nederland te informeren over exoten.

Gedragscode natuurinclusief renoveren: levensgevaarlijk voor vleermuizen
28 september 2017

In de huidige vorm van et ontwerp-goedkeuringsbesluit ‘Gedragscode natuurinclusief renoveren’ lopen beschermde vleermuizen onaanvaardbare risico’s. Dat kan en moet beter volgens de Zoogdiervereniging.

Edelhertenbronst
21 september 2017

Vanaf half september is het bronsttijd voor edelherten. De komende weken zijn er op verschillende plekken in Nederland excursies om de activiteiten van bronstige edelherten te bekijken. 

Brabantse steden zorgen voor extra woonruimte voor vogels en vleermuizen
20 september 2017

Door o.a. isolatie en betere afdichting van gaten en kieren onder daken hebben stadsvogels en vleermuizen het moeilijk gekregen. Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg gaan daar wat aan doen.

Berlijn: nieuw pokkenvirus bij rode eekhoorns
19 september 2017

In 2015 en 2016 werden in de regio Berlijn een aantal jonge rode eekhoorns (Sciurus vulgaris) gevonden met ernstige ontstekingen. Dit blijkt veroorzaakt te zijn door een nieuw pokkenvirus.

Pagina's

Abonneren op Actueel