Nieuwsoverzicht 2018

Symposium Biodiversiteit en Leefgebieden Noord-Brabant 2018
6 augustus 2019

Op 16 november wordt voor de zesde keer het symposium ‘Biodiversiteit en Leefgebieden Noord-Brabant' georganiseerd.

Nacht van de Vleermuis 2018 Ga mee vleermuizen spotten in de Nacht van de Vleermuis!
14 augustus 2018

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus worden tijdens de Nacht van de Vleermuis door heel Nederland nachtelijke vleermuisexcursies georganiseerd, waarbij geïnteresseerden de kans krijgen om met een expert op pad te gaan.

Watervleermuizen zwermen ook tijdens de warmste nacht ooit.
14 augustus 2018

Op het hoogtepunte van de hittegolf gingen vrijwilligers van de Vleermuiswerkgroep Wageningen 's nacht op zoek naar zwermende vleermuizen.

Hond in Limburg aangezien voor wolf
12 augustus 2018

Bij Wolven in Nederland kwamen meldingen binnen van een "wolf" in Limburg, maar het bleek een hond te zijn.

Wat voor muizen en spitsmuizen eten onze Utrechtse kerkuilen?
9 augustus 2018

Braakballen van kerkuilen worden geplozen om inzicht te krijgen in de verspreiding van (spits)muizen. In Utrecht worden vanaf september maandelijks pluisavonden georganiseerd.

Vleermuizen in het daglicht
3 augustus 2018

Door het warme en droge weer zijn vleermuizen soms overdag actief, met het gevaar op de loer.

Nieuw wolventerritorium naast Nederlandse grens
31 juli 2018

Op slechts 20 km van de Nederlandse grens is een wolvenroedel met zes jongen.

In plaats van een bloeiend heidegebied is de Veluwe momenteel een dorre vlakte, toont boswachter Lennard Jasper (Bron: Vakfoto Van Der Beek) Nederland wordt dorre vlakte: 'Noodplan nodig voor natuur'
27 juli 2018

Waterstanden moeten omhoog en natuurgebieden aan elkaar geknoopt om de natuur beter bestand te maken tegen extreme droogte.

Nederlandse hulp voor de zoogdieren in Montenegro
26 juli 2018

De veldwerkgroep heeft geholpen met het inventariseren van zoogdieren in Montenegro.

Lutra verschijnt in september
23 juli 2018

De redactie van Lutra is bezig om in samenwerking met een buitenlandse gastredactie een themanummer te maken. Het blad verschijnt in september.

Abonneren op Actueel