Cursus Vleermuizen en Planologie (=vol)

Start datum: 
02/11/2017
Programma: 

Deze cursus is vol, aanmelden is niet meer mogelijk!

De Zoogdiervereniging organiseert op 2, 9 en 16 november 2017 de driedaagse cursus ‘Vleermuizen en Planologie’.

Vleermuizen zijn strikt beschermd. Ruimtelijke ontwikkelingen in breedste zin van het woord kunnen vleermuizen schaden. Maatregelen ter voorkoming of vermindering van de schade kunnen dan aan de orde komen. Vleermuizen hebben een –voor veel mensen- verborgen leefwijze en onderzoek naar vleermuizen kan soms een heel jaar in beslag nemen. Niet op de hoogte zijn van –het gebruik door- vleermuizen en de meest recente regelgeving kunnen daardoor leiden tot vertragingen van projecten en daarmee ook verhoogde kosten. Nadat de functies voor vleermuizen en de impact daarop door de ruimtelijke ontwikkelingen bekend zijn, zijn er tal van mogelijkheden om daarmee om te gaan. Het is mogelijk om een ontheffing van de Wet Natuurbescherming te verkrijgen, mits aan een aantal randvoorwaarden is voldaan.

Na afronding van de cursus beschikken cursisten over actuele kennis van ecologie en landschapsgebruik van de Nederlandse vleermuizen, de wetgeving en vleermuis-inventarisatiemethoden en kunnen deze kennis inzetten in hun eigen situatie.

Deze cursus is gericht op (veld)medewerkers van ecologische adviesbureaus, ecologen en projectleiders van m.e.r.-bureaus, en ecologen, projectleiders en planologen van overheden die met vleermuizen, ingrepen en wetgeving te maken krijgen. Doordat zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers deelnemen ontstaat een unieke leersituatie.

Organisatie: 
Zoogdiervereniging
Locatie: 
Nijmegen
Kosten: 
950 eur. excl. btw
Contact: 
Secretariaat Zoogdiervereniging
Telefoon: 
024-7410500
Extra toelichting: 
<p>Voor meer informatie kunt u de&nbsp;<a href="/sites/default/files/imce/nieuwesite/0verigen/downloads/Aankondiging%20Vleermuizen%20en%20planologie%20november%202017.pdf" target="_blank">cursusflyer</a>&nbsp;downloaden (pdf).</p> <p>&nbsp;</p>